COMPOZIŢIE
100 g pulbere conţin:
Triclorfon………………………………………………………. 0,15 g
Excipient q.s.ad……………………………………………….. 100 g
Excipienţi: Talc.
ACŢIUNE FARMACOTERAPEUTICĂ
Triclorfonul face parte din grupa insecticidelor organofosforice. Acţionează prin inhibarea colinesterazei din organismul parazitului datorită unor procese de fosforilare, rezultatul fiind acumularea acetilcolinei şi implicit paralizia şi moartea paraziţilor.
SPECII ŢINTĂ
Câini.
INDICAŢII
Controlul şi combaterea ectoparaziţilor (purici, păduchi, căpuşe).
POSOLOGIE, CALE ŞI MOD DE ADMINISTRARE
Pudrare directă pe corp. Tratamentul se repetă la 5 zile.
CONTRAINDICAŢII, PRECAUŢII ŞI REACŢII ADVERSE
Nu se tratează animalele slăbite sau cu semne de boală. Nu se tratează animalele cu boli hepatice, cardiace, renale grave. Nu se recomandă cu 14 zile înainte şi după vaccinări. Nu se administrează în caz de hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi. În unele cazuri pot apare: nelinişte, sialoree, tremurături, care dispar după încetarea tratamentului.
Studiile de laborator efectuate au demonstrat existenţa efectelor teratogene, feto – toxice, materno – toxice. În cazul supradozării poate apare o intoleranţă manifestată prin simptome parasimpaticotonice (inapetenţă, slăbire, diaree, tremurături musculare, tulburări
de mers). În caz de accidente se va utiliza ca antidot atropina soluţie injectabilă1%, sau Toxogonin. Animalele tratate cu GALIFOS pulbere antiparazitară de uz veterinar, nu se tratează simultan cu alte medicamente care inhibă colinesteraza sau cu relaxante musculare, pesticide, insecticide organofosforice, insecticide carbamate. Incompatibil cu substanţe alcaline, metale şi apă.
TIMP DE AŞTEPTARE
Nu este cazul.
CONDIŢII DE PĂSTRARE.
A se păstra la temperatura mai mică de 25°C. A se proteja de lumină. A se păstra în loc uscat.
MOD DE PREZENTARE
Flacoane a câte 100 g.
PRODUCĂTOR: S.C. PASTEUR – FILIALA FILIPEŞTI